loading-image

restaurant«Львів... лежить у такому місці, неначе це альтана посеред раю. Дуже гарні околиці... Як тільки трохи перейти через поріг, натрапиш на стільки дивовижних речей, що деінде треба було б подорожувати сто миль, щоб таке побачити…. Я об’їхав пів Європи, побував у найславніших містах світу, але в жодному не бачив стільки хліба, як тут щодня приносять на ринок, і майже кожний чужинець знайде таке печиво, як у своїй країні, – хліб, струцлі, тістечка, чи як ще їх назвати.

Тут величезна кількість пива і меду, не тільки місцевого, але й привезеного. А вино їм привозять також з Молдавії, Угорщини, Греції…. Кожен, якою б мовою він не говорив, знайде тут і свою мову. Місто віддалене понад сто миль від моря. Але коли побачиш, як на ринку при бочках малмазії вирує натовп крітян, турків, греків, італійців, зодягнених ще по корабельному, видається неначе тут порт відразу за брамою міста». 

Ось таке приблизно враження про Львів залишалося у туристів ще з 16 століття.  Мартин Груневерг, відомий купець та мандрівник, так у свій час описав Львів. Мультикультурний, мультинаціональний, мультиетнічний  Львів не міг не мати мультинаціональної кухні.

Щоб, мандруючи Львовом, осягнути усю його красу, його потрібно не лише бачити. Десь важливо почути, десь відчути  на дотик, а також обов’язково спробувати на смак оте різноманіття страв, в яких переплелись аромати середземноморських спецій із галицькою гостинністю, які разом настояні на століттях історії. Оце і є тим, що ми називаємо галицька кухня - кухня, яку, за вашим бажанням, будете смакувати у найкращих  рестораціях Львова: «Бачевських», «Панська Чарка», «Єрусалим» та ін. Дізнаєтеся, що таке пажиброда, цимес, флячки, палюшки, андрути і ще, і ще, і ще…. Ну і звичайно кава. Кава – це те,  про що у Львові можна і не наголошувати окремо. Звичайно буде найсмачніша і найромантичніша  кава. Найромантичніша - це яка? Дізнаєтесь.